PLANET ZEMLJA Z GOSTI NA TOČKI.ZATE.

soltesV Zeleni prestolnici Evrope 2016, Ljubljani, bodo letos tekle aktivnosti v okviru evropskega tedna mobilnosti kar ves september. Svoj kamenček v tem pestrem mozaiku namenjenemu okoljskemu ozaveščanju, bomo prispevali tudi v društvu Planet Zemlja. Vsak petek bomo namreč na stojnici na info točki Točka.Zate., pred Mestno hišo med 11. in 14. uro, organizirali različne ozaveščevalne aktivnosti na temo trajnostne mobilnosti in kakovosti zraka.

V petek, 2. septembra bo ob 12h gost društva na Točki.Zate. dr. Igor Šoltes, evropski poslanec skupine Zelenih/ESZ v Evropskem parlamentu.

S prisotnimi bo spregovoril o pogledih Evropskih zelenih na tematiko trajne mobilnosti, ob tej priložnosti bo za slovenske medije komentiral tudi zadnje dogajanje v zvezi s trgovinskim sporazumom TTIP med ZDA in EU, med drugim se bo dotaknil tudi francoskega predlog za prekinitev pogajanj.

Dr. Igor Šoltes kot evropski poslanec že dlje časa opozarja na pasti in tveganja, ki jih za države članice EU prinašajo mednarodni prostotrgovinski sporazumi, kot je to TTIP.

Vljudno vabljeni!