Gremo v naravo!

taborniki-gozdNačrtovana akcija tabornikov “Gremo v naravo! – neguj gozd, neguj sebe”, nadaljevanje akcije izpred dveh let, ko so prostovoljci sadili drevesa v gozdovih, uničenih od žledoloma, smo zaradi slabega vremena s sobote, 15. oktobra, prestavili na naslednjo soboto, 22. oktober 2016.

Taborniki bodo skupaj s strokovnim partnerjem Zavodom za gozdove akcijo izvedli naslednjo soboto, 22. oktobra 2016, in ne to soboto, kot je bilo sprva načrtovano. Potekala bo na sedmih lokacijah po Sloveniji, kjer se bodo lahko prostovoljci naučili kako je potrebno negovati sadike dreves, ki so jih zasadili pred dvema letoma po hudem žledolomu, ter kako živeti z naravo in v naravi.

Akcija “Gremo v naravo! – Neguj gozd, neguj sebe” je nadaljevanje vseslovenske in odmevne kampanje iz leta 2014 “Obnovimo slovenske gozdove” in poteka pod častnim pokroviteljstvom Boruta Pahorja, predsednika Republike Slovenije. Namenjena je prav vsem, ki si želijo sodelovati pri nadaljnjem odpravljanju posledic naravne katastrofe – žledoloma, in vsem, ki si želijo ponovnega stika z naravo in spoznavanja gozda kot dela življenjskega okolja. Pravilno in pravočasno izvajanje negovalnih ukrepov v gozdu je namreč izjemno pomembno pri sanaciji gozdov, poškodovanih v naravnih ujmah, nujno pa je tudi za preprečevanje še večje razmnožitve škodljivcev – podlubnikov.Prostovoljci se še vedno lahko prijavijo na eno izmed sedmih lokacij prek spletne strani www.gremovnaravo.si in se tako pridružijo tabornikom in ostalim, ki si želijo narediti nekaj za naravo in zase. Na vseh lokacijah bo zbor ob 9. uri zjutraj od koder bo ob 9.15 odhod v gozd. Med 9.30 in 10.45 bodo prostovoljci in taborniki pod strokovnim vodstvom predstavnikov Zavoda za gozdove izvedli nego sadik, ki so jih posadili leta 2014 po žledolomu. Med 10.45 in 12.00 pa taborniki pripravljajo taborniški program, kjer se bodo prostovoljci seznanili z življenjem z naravo in v naravi. Poseben program pa pripravljajo tudi za otroke, ki bodo zagotovo preživeli lep in čudovit dan.

Za vse dodatne informacije o projektu si lahko ogledate spletno stran www.gremovnaravo.si ali pa se obrnete na Matica Stergarja (040 226 701, matic.stergar@taborniki.si).