Vabilo za prijave na Climathon 2016

del-2-2

Ste družbeno odgovoren posameznik, ki ima ideje, kako bi reševali izzive v mestu Maribor?

Vabljeni k sodelovanju v Climathon Maribor vsi, ki imate željo razvijati rešitve za izzive, pomembne za prihodnost drugega največjega mesta v Sloveniji.

Letošnji Climathon bo potekal v Mariboru od četrtka, 27. 10. 2016, od 15.00 ure in se končal v petek, 28. 10. 2016, ob 15.00.

Dogodek je globalen in istočasno poteka v večjih mestih, kot so London, Bologna, Beograd itd.  https://climathon.climate-kic.org/maribor

Climathon združuje izzive svetovnih mest z ljudmi, ki imajo strast, sposobnost in željo, da jih rešujejo.

Mesta, ki sodelujejo v Climathonu, ustanavljajo lokalne podnebne iniciative za reševanje lokalnih urbanih izzivov na področjih, kot so: urbanistično načrtovanje, zelena infrastruktura, civilne iniciative, stanovanja, poraba vode, problem smeti, satelitski posnetki mesta in drugi izzivi.

Udeleženci prihajajo s svojimi idejami in jih s podporo organizatorja razvijajo 24 ur. To je 24 intenzivnih ur sodelovanja, vznemirjenja in iskanja rešitev.

Žirija ustreznih lokalnih interesnih skupin, strokovnjakov in predstavnikov občine in MOP bo izbrala najboljšo idejo v vsakem mestu. Delo bo potekalo v teamih, ki bodo tekom dogodka razvijali in oblikovali potencialno izvedljive ideje za Maribor.

Prijava je brezplačna na: https://climathon.climate-kic.org/#participants

Dogodek se bo odvijal v Tkalki http://tkalka.si/

Za več informacij pišite na: klemen.bizjak@gmail.com

Climate-KIC je združenje, ustanovljeno s strani Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (European Institute of Innovation and Technology , EIT) z namenom spodbujanja inovacij na področju podnebnih sprememb, prilagajanja nanje in njihove blažitve. Je največje evropsko javno-zasebno partnerstvo, sestavljeno iz mednarodne mreže podjetij, akademskih ustanov in javnih organizacij. Je telo Evropske unije, zadolženo za zagotavljanje evropske trajnostne rasti.