Z ROKO V ROKI ZA LEPŠI SVET

neimenovanoV okviru letošnjega natečaja Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec, ki ga izvajamo v društvu Planet Zemlja od leta 2010, smo vzpostavili sodelovanje z Zvezo Prijateljev Mladine Ljubljana Moste-Polje in domislili projekt, ki smo ga poimenovali Z roko v roki za lepši svet. Cilj projekta je osveščanje otrok o pomenu solidarnosti, humanitarnosti in deljenje vrednot odprte in strpne družbe ter spoštovanja, kar vse pomeni tudi skrb za okolje. Tako bodo predstavniki ZPM jutri na Osnovni šoli Mokronog, učencem 7. razredov predstavili vrste in načine pomoči ljudem v stiski, razvili pogovor o pozornosti do soljudi in razvoju čuta za solidarnost.

Prva delavnica je bila 10. oktobra izvedena na Gimnaziji Moste. »Srečanje s predstavnicama iz ZPM je bilo zelo prijetno. Dijaki so lepo sodelovali na delavnici in zdaj se že dogovarjajo, kako bodo organizirali dobrodelnost v razredih,« je zadovoljno povedala mentorica projekta na šoli, Nataša Pavlina Skaza.

Na OŠ Šentvid, pa so učenci 8. razredov pod vodstvom mentorice Maje Rupnik Novak, pripravili zapis o tem, na kakšne načine, bi lahko prispevali za lepši svet v prihodnosti. Zapis prilagamo tukaj ossentvid