Maskota Novinarjeva Račka

Na letošnji slovesnosti ob dnevu Zemlje, bo v petek, 21.4. na Gospodarskem razstavišču otroke obiskala tudi Novinarjeva Račka. Za vse, ki jih zanima več o Rački, objavljamo spodnji zapis smučarskega društva Novinar.

Smučarsko društvo Novinar so davnega leta 1957 ustanovili novinarji Pavlihe. Kot se za prave humoriste spodobi so v šali že takrat za logo društva zamislili raco, ki smuča. Društvo bi naj bila samo še ena novinarska raca, ki pa že 60 let zelo uspešno deluje na področju smučanja in športa na sploh.

Račka nas tako spremlja že ves čas v našem logu, v zadnjem času pa se nam je pridružila še simpatična maskota Račka, ki ima zelo rada otroke. Z njimi rada telovadi, smuča, rola, pleše ali pa se samo malo pozabava. Račko športanje navdušuje in želi postati prava vzornica vsem in jih spodbuditi, da bodo tudi sami postali športniki. Kjerkoli boste srečali našo Račko vam bo z veseljem dala petko, lahko jo boste objeli in se seveda slikali z njo. Račka z veseljem pride na obisk tudi v vrtec, šolo oziroma kamorkoli, kjer so razigrani otroci in se z njimi zabava.