EKO RELI 2017

SEDMI BO PRAVLJIČNI – V soboto bo na pot odpeljal že sedmi Eko reli – Društvo Planet Zemlja je leta 2009 organiziral prvi Eko reli, letos bo na pot odpeljal sedmega. Gre za dogodek, kjer se vozniki preskušajo v poznavanju varčne vožnje, vozila v svojih okolju bolj prijaznih značilnostih, oboje pa kroji osnovno pravilo vožnje po cestno-prometnih predpisih.

Karavana bo letos prvič imela start in cilj na isti lokaciji, tradicionalnem ECOmeetu, največjem srečanju okolju bolj prijaznih vozil v Sloveniji. Ljubljanski Kongresni trg bo torej to soboto v znamenju ozaveščanja v prometu, karavana Eko relija pa bo medtem varno in varčno potovala proti Dolenjski. Tam bomo obiskali tudi kakšen grad ali dva in se za trenutek vprašali, kako so nekoč potovali graščaki.

Na letošnjem Eko reliju bodo v ekipi tudi igralec Franci Kek, evroposlanec Igor Šoltes, nekdanji minister Henrik Gjerkeš, pevka Alenka Gotar, svoje vozne spretnosti pa bodo pokazali še drugi udeleženci, podporniki društva Planet Zemlja. Tako bodo prehodno zastavo Zeleni odtis poskušali obdržati člani ekipe Javnega podjetja Ljubljanski potniški promet, lanski zmagovalci Eko relija, zanjo pa se bodo potegovali tudi člani ekipe Energetike Maribor, ki se lani dogodka niso udeležili.

Dogodek poteka ob podpori Eko sklada, Mestne občine Ljubljana, ECOmeet-a, Tehnološkega parka Ljubljana, Javnega podjetja Ljubljanski potniški promet, Pustolovskega parka Postojna, podjetij Gras in Makom, Gradbenega inštituta ZRMK, občin Novo mesto in Žužemberk.

Več na FB Eko reli