Glasbeni vlak za Planet Zemlja

Lokacija: Slovenske železnice in druga prizorišča

Čas: maj, junij, julij

Opis projekta: V pričakovanju toplejših pomladanskih dni - in da bi bile poti na prireditve bolj varne in do okolja bolj prijazne - smo skupaj s Slovenskimi železnicami za prihodnje tri mesece pripravili projekt Z glasbenimi vlaki za Planet Zemlja. Tako se boste lahko skupaj s slovenskimi glasbeniki in vsemi željnimi zabave zapeljali na koncerte po Sloveniji in nato varno nazaj domov.

Cilji: Skozi glasbo in zabavo ekološko osveščati, javnosti predočiti prednost vožnje z vlakom, ki je varnejša, lahko tudi zabavnejša, predvsem pa okolju prijaznejša.

Sodelojuči glasbeniki: Tinkara Kovač, Bojan Cvetrežnik, Terrafolk, Elvis Jackson, Big Foot Mama, Zablujena Generacija, Maja Keuc, Kingston, Tabu in drugi.

Postaje glasbenega vlaka:

20. april 2011
Z vlakom smo se najprej zapeljali v Železniški muzej Slovenskih železnic v Ljubljani, in sicer na prireditev ob odprtju projekta Z glasbenimi vlaki za planet Zemlja. Dvorano muzeja je s smehom napolnila stand up komičarka in voditeljica Ana Marija Mitič. Za glasbo in tudi zabavo zbrane številčne množice pa je poskrbela priznana glasbenica Tinkara Kovač, ki je predstavila tudi himno projekta, priredbo njene pesmi Kjer ste vi (Kaj tu dogaja?).

tinkara-kovac2 Glasbeni vlak za Planet Zemlja

19. maj 2011
Tokrat je iz Maribora v Ljubljano odpeljal na koncert skupine Elvis Jackson v Križankah. Na njem se je glasbenim navdušencem pridružil tudi bobnar skupine, Soki. Sokiju je pot na njegov koncert v Ljubljani, v zabavni družbi potnikov na glasbenem vlaku, hitro minila, zabava pa se je nato nadaljevala.

eko-vlak5 Glasbeni vlak za Planet Zemlja

28. maj 2011
Družili smo se tudi v Celju, in sicer na dogodku »Mladi smo«, kjer so nas v znamenju dneva mladosti pomlajevali legendarni Big Foot Mama, Kingston, Zablujena generacija in številni drugi. V mesto ob Savinji sta pripeljala dva vlaka. Na glasbenem vlaku iz Maribora nas je spremljala glasbena skupina Nice & Smooth, tisti, ki so krenili iz Ljubljane, pa so se z glesbnim vlakom v Celje podali ob spremljavi kitarista Luka Seliškarja.

21. junij 2011
Naš projekt je bil več kot v koraku s svetovnim dnevom in prvim »praznikom glasbe« v Sloveniji. Tako je glasbeni vlak vse željne doživljanja melodij na prostem odpeljal iz Maribora v Ljubljano. Med vožnjo po železniških tirih je potnikom družbo delala navihana Bilbi (Maja Pihler Stermecki), za katero je, kot je sama povedala, vlak moje najljubše prevozno sredstvo.

bilbi21 Glasbeni vlak za Planet Zemlja

24. junij 2011
Z glasbenim vlakom smo se iz Ljubljane odpravili tudi v Most na Soči, med vožnjo pa so melodije v akustični preobleki preigravali člani skupine Avven. Ko so zaigrali instrumenti in se je zaslišal glas zasedbe, se je vzdušje na vlaku povzpelo tudi do vzklikov dobre volje. Poleg tega pa je Avven za nasmeške potnikov poskrbel tudi s podeljenimi praktičnimi nagradami.

15. julij 2011
Iz zadnji glasbeni vlak v okviru projekta Z glasbenimi vlaki za planet Zemlja?. Odpeljal je iz Kopra do Laškega, na največjo turistično prireditev v Sloveniji - Pivo in cvetje. Na vlaku so za glasbeno vzdušje poskrbeli fantje iz skupine Sons in Alenka Gotar. Slednji se projekt zdi zanimiv in upa, da se bo v prihodnje zgodilo še veliko tovrstnih dogodkov.


sons-in-alenka-gotar-na-glasbene-vlaku1 Glasbeni vlak za Planet Zemlja