Kultura v zavetju narave

Velikonočni vikend s Sašo Einsiedler

Lokacija: Hotel Plesnik, Logarska dolina

Datum: 6. - 9. april 2012

Društvo Planet Zemlja in hotel Plesnik smo v želji, da se različni, več ali manj javni poklici srečajo v eni najbolj neokrnjenih dolin Slovenije, kjer družno ugotavljamo odnos človeka do narave, pripravili Velikonočni konec tedna, ki smo ga poimenovali »Kultura v zavetju narave«. Na preteklih dogodkih v letu 2010 smo gostili Borisa Kobala, Bojana Cvetrežnika, Tinkaro Kovač, Damjano Golavšek, Bernardo Oman, Pera Lovšina, Čarlija Novaka, Primoža Ekarta in Ivo Babić.

Velikonočni konec tedna, ki je pred nami, bo z gosti in obiskovalci
hotela Plesnik v Logarski dolini, preživela
Saša Einsiedler z družino.

Tudi tokrat se nam torej obetajo dnevi zanimivega druženja, spoznavanja Logarske doline, njenih običajev in okusov s televizijsko in radijsko voditeljico, komunikacijsko trenerko in svetovalko, mediatorko in materjo petih otrok Sašo Einsiedler. S Sašo se boste lahko pogovarjali, sprehajali, prisluhnili kaj nam ima povedati in zapeti. Naučila nas bo odpraviti zadrego pred javnim nastopanjem, z vami bo igrala družabne igre in prebirala pravljice. Ob večerih nam bo v pogovoru z radijskim novinarjem in publicistom Vitom Avguštinom zaupala svoje ture in avanture, profesionalne in osebne, na razpolago pa bo tudi za vaša vprašanja.
Vsi skupaj se bomo lahko preizkusili v tradicionalnem barvanju velikonočnih pirhov in kasneje avanturističnem iskanju pisanic, zvečer pa oznanili tisto košarico z jajčki, ki bo na nas naredila najboljši umetniški vtis.

Vabimo vas, da se nam pridružite med 6. in 9. aprilom,
v hotelu Plesnik v Logarski dolini in
preživite konec tedna s Sašo Einsiedler.

Za vsa dodatna pojasnila smo vam na voljo na elektronskem naslovu: novice@planet-zemlja.org.

Veselimo se vaše udeležbe v eni najlepših Alpskih dolin v Evrop.

Program (klik na ikono): plesnik-program-velikonocni

plesnik Kultura v zavetju narave

Prejšnja leta: 5. - 8. februar 2010, 2. - 5. april 2010, 29. - 31. oktober 2010

Program: V Društvu Planet Zemlja smo v sodelovanju s Hotelom Plesnik že dvakrat organizirali

dogodek, ki smo ga poimenovali »Kultura v zavetju narave«, katerega cilj je vikend poln različnih kulturnih vtisov ter sproščenega druženja. Tako smo skrbno izbrali okolje, ki je kar se da neokrnjeno, ohranjeno in bogato z naravnimi lepotami - prečudovito Logarsko dolino.

Na dogodek so povabljeni izjemni ljudje z različnih kulturnih področij, s pomočjo katerih je vikend še bolj pester in obarvan z različnimi aktivnostmi. Kultura v zavetju narave je namenjena spoznavanju naravnih znamenitosti in lepot Logarske doline, obenem pa spoznavanju starih običajev, ki so zaradi hitrega tempa življenje tonili v pozabo. Vse to pa je združeno skupaj s spoznavanjem novih ljudi ter prijetnimi in sproščenimi pogovori.

5. - 8. februar 2010cvetreznik7-150x150 Kultura v zavetju narave

Ob organizaciji prvega dogodka »Kultura v zavetju narave« smo se v Logarsko dolino in Hotel Plesnik v vikendu pred slovenskim kulturnim praznikom odpravili skupaj z Borisem Kobalom, Bernardo Oman, Bojanom Cvetrežnikom ter KD Franca Herleta iz Solčava. Tako smo si skupaj z njimi privoščili okolju veliko prijaznih trenutkov, ki so bili polni kulturnega pridiha, gostoljubja ter prelepe narave.

2. - 5. april 2010lovsin-150x150 Kultura v zavetju narave

Drugi dogodek Kultura v zavetju narave smo organizirali v času velikonočnih praznikov. Takrat pa so se nam pridružili Damjana Golavšek, Čarli Novak ter Pero in Darja Lovšin. Poleg vseh zanimivosti v naravi in kulturnih doživetjih smo spoznali še zanimivosti o študentskih avanturah zakoncev Lovšin, njunih popotovanjih po različnih delih sveta ter ljudeh iz njunega skupnega življenjskega obdobja.

29. - 31. oktober 2010tinkara1-150x150 Kultura v zavetju narave

Tretji dogodek pa se je zgodil v času čarovnic in buč. Povabili smo diplomirano profesorico flavte, Tinkaro Kovač, eno najbolj uspešnih glasbenic v Sloveniji. Povabili smo tudi igralski par Primoža Ekarta, ki je igral že skoraj v vseh gledališčih v Sloveniji, mnogi se ga pa zagotovo spominjate iz TV nanizanke »TV Dober dan« in njegovo partnerico Ivo Babić, Borštnikovo nagrajenko za mlade igralke.

Več o dogodkih si lahko preberete v reportažah, ki smo jih pripravili ob koncu naših druženj:

http://www.planet-zemlja.org/2010/02/bila-je-kultura-v-zavetju-narave/ ,

http://www.planet-zemlja.org/2010/04/lovsinovi-so-pri-plesniku-zazigali/ ter

http://www.planet-zemlja.org/2010/11/kulturni-vikend-v-zavetju-narave/