Dobrodelni koncert z dražbo umetniških del za Zavetišče za živali Horjul

Društvo Planet Zemlja v sodelovanju s Petro Gačnik Greblo, glasbenico in članico Obalnega društva proti mučenju živali, pripravlja 21. marca v Slovenski filharmoniji dobrodelni koncert z dražbo del slovenskih umetnikov za Zavetišče Horjul.

Z novim letom so se na društvu Planet Zemlja začele tudi nove aktivnosti in na vrsto je prišel projekt, ki smo si ga že dolgo želeli in se ga veselili – dobrodelni koncert z dražbo del slovenskih umetnikov za Zavetišče Horjul. Požrtvovalna vodja zavetišča Polona Samec je bila lani decembra nominirana za Delovo osebnost leta 2008, saj je to zavetišče eno redkih v Sloveniji, ki živali po izteku 30-dnevnega roka, v katerem žival vzdržuje občina, ne usmrti, ampak zanje skrbi vse dokler ne dobijo novega lastnika.

Vzdrževanje tako velikega števila psov in muc, občasno pa še katere druge domače živalce, ne bi bilo mogoče brez prijateljev in podpornikov, zato smo se odločili, da zanje organiziramo dobrodelni koncert z dražbo. Odvijal se bo 21. marca v veliki dvorani Slovenske filharmonije na Kongresnem trgu v Ljubljani, vsi nastopajoči pa se bodo v znamenje podpore dobremu namenu odrekli honorarju. Če si v dneh pred koncertom ali uro pred začetkom zagotovite vstopnice na blagajni filharmonije, boste lahko slišali skupino Katrinas, pevki Nuško Drašček in Jadranko Juras, ki je aktivna članica našega društva, si ogledali nastop priznane plesalke Tijuane Križman ter uživali ob zvokih harmonike izpod prstov Janeza Dovča. Obiskovalce pa čaka tudi prisrčno presenečenje, ki ga pripravljajo otroci vrtca Viški gaj.

Po koncertu bo sledila dobrodelna dražba del slovenskih umetnikov, ki so nam velikodušno priskočili na pomoč in prispevali svoje umetnine. Celoten izkupiček dražbe bo namenjen Zavetišču Horjul, vendar pri tem nismo pozabili na ostala zavetišča in društva, ki tako požrtvovalno skrbijo za živali. Želimo, da bi ta v prihodnje sodelovala in se s skupnimi močmi zavzemala za pravice živali, zato smo povabili tudi njih in jim omogočili, da se predstavijo s svojo zgodbo in svojimi izdelki. Z nakupom umetniških del jim lahko priskočite na pomoč!

Na društvu Planet Zemlja upamo, da bo ta koncert prelomen in da bo združil slovenska zavetišča in društva proti mučenju živali v skupnem prizadevanju za pravice živali. Skupaj lahko naredimo več in si na ta način prizadevamo za trajnostni razvoj, z obiskom koncerta pa lahko k temu pripomorete tudi vi!