Aloin sok pridobivajo na več različnih načinov

aloe Aloin sok pridobivajo na več različnih načinovUživanje aloe vere je nedvomno zdravo, saj so njeni učinki vsestranski, a za pridobivanjem soka iz aloe vere, ki vsebuje vse zdravilne učinkovine, je potreben zahteven postopek.

Obstaja več postopkov za pridobivanje soka. Pri prvem, manj zahtevnem, kjer zmeljejo celoten list skupaj s skorjo in iz mezge iztisnejo sok, ki vsebuje tudi aloin, snov, ki na telo deluje kot odvajalo. Aloin nato odstranijo s filtriranjem, pri tem pa se izgubijo tudi določene zdravilne lastnosti soka. Na izdelkih, ki vsebujejo sok aloe vere pridobljen na ta način, mora biti označeno ali navedeno, da je sok pridobljen iz celotnega lista.

Bodite pozorni in izberite pravi alojin izdelek, ki je nastal pri zahtevnejšem postopku, pri katerem se ohranijo vse naravne učinkovine. Pri tem postopku ročno ali strojno odstranijo zunanje plasti lista, ki vsebuje aloin. Nato olupljene liste hladno obdelajo, brez pasterizacije, da sok ohrani svoje zdravilne snovi. Hladno stisnjeni sokovi, ki nimajo aloina, imajo tudi zaščitni učinek na prebavila, saj polisaharidi, ki jih sok vsebuje, ščitijo in obnavljajo črevesno sluznico.

Vir: http://www.bodieko.si/bodite-izbircni-pri-izbiri-alojinih-izdelkov

Comments are closed.