Evropska unija na področju inovacij v energetskem sektorju zaseda vodilno mesto

nova-slika Evropska unija na področju inovacij v energetskem sektorju zaseda vodilno mestoDr. Romana Jordan, slovenska poslanka v Evropskem parlamentu in podpredsednica Evropskega energetskega foruma (EEF), je ob uradnem obisku EEF v Vaasi na Finskem dejala, da Evropska unija na področju inovacij v energetskem sektorju zaseda vodilno mesto.

Poslanka je prepričana, da ne potrebujemo dodatne evropske zakonodaje, ki bi spodbujala razvoj neodvisnega in okolju prijaznega energetskega sektorja, temveč je potrebno zagotoviti investicije, boljšo uporabo obstoječih tehnologij in doseči stabilnost, ki bo omogočila ustrezno delovanje skupnega trga.

»Preden sem vstopila v politiko, je bila moja karierna pot v energetskem sektorju, zato sem še posebej vesela, da je današnji obisk pokazal na vodilno mesto, ki ga Evropa zaseda na področju inovacij na tem področju. Ugotovila sem, da ne potrebujemo dodatne evropske zakonodaje, ki bi spodbujala razvoj neodvisnega in okolju prijaznega energetskega sektorja. Pravila, ki jih potrebujemo za zagotavljanje konkurenčnih in tržno usmerjenih cen energije ter uporabo svetovnih standardov v energetiki, že imamo. Sedaj je potrebno zagotoviti investicije in uporabo teh tehnologij. Skratka, čas je, da se nehamo pogovarjati. Čas je, da začnemo delati,« je še povedala dr. Romana Jordan.

Več si lahko preberete tukaj.

Comments are closed.