Kolesarjenje je vedno bolj priljubljeno

kolo Kolesarjenje je vedno bolj priljubljenoLetos se zaključuje projekt CIVITAS ELAN - prvi veliki evropski projekt na področju trajnostne mobilnosti, ki ga vodi neko slovensko mesto. Ljubljana je z njim pridobila tudi kolesarskega koordinatorja ter ogromno znanj in izkušenj na področju strateškega načrtovanja kolesarjem prijaznih prometnih režimov in infrastrukture ter promocije kolesarjenja kot oblike trajnostne mobilnosti v mestih.

Letos Ljubljana dobiva novo prometno politiko, katere glavni cilj je poleg povečanja kvalitete storitev in uporabe javnega prevoza narediti mesto spet prijazno kolesarjem in pešcem, ki naj bi do leta 2020 skupaj in v enakem deležu z javnim prevozom opravili 2/3 poti po mestu, delež z avtomobili opravljenih poti pa naj bi se znižal s sedanjih dveh na eno tretjino.

V sklopu akcije “Slovenija kolesari” bo v soboto, 19. maja 2012, na dveh lokacijah - na Kongresnem trgu v Ljubljani in v Tehniškem muzeju v Bistri, potekal tudi “Kolesarski festival”, s katerim želijo opozoriti ne le na na bogato in pestro zgodovino kolesarjenja na Slovenskem, ampak tudi, da je kolesarjenje ponovno vse bolj popularno, tudi kot način prevoza v mestih.

Vir: ljubljana.si

Comments are closed.