Tretja Eko konferenca ob svetovnem dnevu Zemlje

ekokon Tretja Eko konferenca ob svetovnem dnevu Zemlje Ob svetovnem dnevu Zemlje, ki se praznuje od leta 1970, bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekala že tretja Eko konferenca, ki jo organizira društvo Planet Zemlja v sodelovanju z Agencijo RS za okolje in Gospodarskim razstaviščem Ljubljana. Dvodnevno dogajanje, ki je odprto za javnost, se bo odvijalo 19. in 20. aprila 2012 med 9. in 15. uro v Marmorni dvorani, udeležence otvoritvenega dogodka pa bo prek video nagovora pozdravil tudi evropski komisar za okolje dr. Janez Potočnik.

Cilj konference je dokazati vse večjo soodvisnost ekologije in ekonomije in spomniti, da smo si Zemljo le izposodili od otrok. Dvodnevni dogodek bo spremljal tudi Eko bazar, kjer se bodo predstavljale slovenske nevladne organizacije in druge ustanove s svojimi okoljskimi projekti in izdelki, prostor pa bo zapolnilo tudi nekaj priložnostih razstav.

Prvi dan konference se bodo zvrstile razprave o energetiki, prometu in vplivu IPPC direktive na gospodarstvo, panele konference pa bodo vodili eminentni strokovnjaki in profesorji, med drugim tudi nobelova nagrajenka prof.dr. Lučka Kajfež Bogataj, dekan Visoke šole za tehnologije in sisteme prof. dr. Peter Novak in v.d. generalnega direktorja Direktorata za promet Bojan Žlender. Dan se bo zaključil z razpisom vseslovenskega natečaja Planetu Zemlja prijazna občina 2012, ki jo društvo Planet Zemlja izvaja že tretje leto zapored. (več o tem: http://www.planet-zemlja.org/okolju-prijazna-obcina-2010/)

Drugi dan bo namenjen mladim in njihovim okoljskim projektom, saj se bosta v sklopu Eko konference zaključila tudi dva vseslovenska okoljska projekta, kjer imajo glavno vlogo in besedo prav mladi. Zbrane bo nagovoril predsednik republike dr. Danilo Türk, ki bo kot častni pokrovitelj projekta Zemljo so nam posodili otroci, skupaj z biatloncem Klemenom Bauerjem, glasbenico Tinkaro Kovač in drugimi, najzaslužnejšim podelil tudi nagrade.

Pa še: v kolikor imate doma odslužen mobilni telefon, ga vzemite s seboj. Dogodku se je namreč pridružil tudi Simobil, ki bo poskrbel za ustrezen odvoz in reciklažo, od vsakega telefona pa doniral po 1 evro v Sklad Si.voda.*

Comments are closed.