Uspešen zaključek tretje Eko konference

zemljo-so-nam-posodili-otroci-20122 Uspešen zaključek tretje Eko konferenceDrugi dan tretje Eko konference je potekal v znamenju mladih, saj sta se danes namreč zaključila dva vseslovenska okoljska projekta.

V sklopu natečaja Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec, na katerem je sodelovalo 59 vrtcev, osnovnih in srednjih šol s prijavljenimi več kot sto projekti, se je poleg osmih projektov izvajal tudi projekt Eko beri, kjer so se prijavljeni zavodi in šole tematsko in umetniško udejstvovali. Pisateljica otroških knjig Alenka Klopčič pa je na podlagi izdelkov napisala knjigo Eko pravljice ter jo podarila vsem sodelujočim.

Ob robu dneva Zemlja se je obenem zaključila vseslovenska okoljska akcija Zemljo so nam posodili otroci, kjer je zbrane nagovoril častni pokrovitelj dogodka, predsednik republike dr. Danilo Türk.

Na današnjem slovesnem zaključku akcije, ki se je začela februarja - nekoliko kasneje kot običajno - so podelili nagrade letošnjim zmagovalcem. Pod vodstvom mentoric in mentorjev so učenci pripravili prek 33 kakovostnih projektov nominacij pravnih oseb in posameznikov, ki v lokalnih okoljih ter na področju celotne države najbolje skrbijo za ohranjanje naravnega okolja. Komisija, sestavljena iz strokovnjakov ARSO, je nagradila najboljše v šestih posameznih kategorijah in razglasila zmagovalce celotne akcije.

Comments are closed.