“V ljudeh je veliko žalosti”

logarska31 V ljudeh je veliko žalostiSaša Einsiedler je tako povzela svet okoli sebe kot mediatorka, ki skozi pogovore z ljudmi tem pomaga do optimizma in ciljev, ki jih imajo. Z radijsko in televizijsko voditeljico, ki ji je življenje prineslo mnogo znanj skozi izkušnje, mnogokrat tudi zelo trpke, se je v soboto v hotelu Plesnik pogovarjal novinar Vito Avguštin.

Saša je svoje izkušnje iskreno a spretno zavila v poslovno priložnost, s katero zdaj pomaga ljudem “v krču”. “V ljudeh pogosto ne vidim nobene radosti. Ne znamo se pogovarjati, ne znamo poslušati,” je povedala mati petih otrok, ki svojim malčkom nudi polno mero teh vse redkejših občutenj. Z družinico živijo v okolici Ljubljane, njihov dom pa obdaja gozd. Zato so se prilagodili življenju z naravo, kar jih še dodatno bogati z izkušnjami in občutenji, ki so jih mnogi prikrajšani. Da ločujejo odpadke, kompostirajo, vrtnarijo brez pesticidov, se tuširajo, kolobarijo…je razumljivo, a rokave zavihajo tudi nad umazanijo, ki jo okoli sebe povzročajo drugi. “Vsi, tudi najmlajša, ki še nima 4 leta, so pobirali odpadke v nedavni akciji čiščenja in poslušali komentarje nad dejanji tistih, ki odpadke odmetavajo kamor jim pač padejo. Tega res ne razumem,” je povzela svojo skrb za prihodnje generacije Saša Einsiedler.

logarska4 V ljudeh je veliko žalosti

Medtem se je v Logarski dolini pooblačilo in počasi se je tu in tam na tla spustila snežinka. “Zime ne maram, raje imam poletje,” je povedala gostom Saša, ki jo pri tem spremlja misel na vsa zimska oblačila, ki jih mora nadeti otrokom pozmi pred odhodom od doma. Da pri tem nima treme, je razumljivo, nam je pa kot izkušena voditeljica, ki je svoje nastope kalila pred mnogimi tipi občinstva zaupala, da ji je najlepše v spominu ostala oddaja Titanik, ki sta jo vodila s Sašom Hribarjem.

O slavi je Saša povedala, da jo moti, ko opazi, da so ljudje zadovoljni, ko so slavni nesrečni, s prepoznavnostjo, ki ji sicer dobro dene, pa se ne obremenjuje in nikogar ne odžene.

Sicer pa se Saša, vedno urejena in optimistična, ne obremenjuje s svojo podobo, kjer ugotavlja, da od znanih osebnosti predvsem drugi pričakujejo urejenost, ob tem pa je prisotnim zaupala zanimivo zgodbo…

Comments are closed.