Ob svetovnem dnevu Zemlje pričetek Eko konference

eko-konferenca2 Ob svetovnem dnevu Zemlje pričetek Eko konferenceOb 43. obletnici svetovnega dneva Zemlje, 22. aprila, se bo ob 9.30. uri na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani tradicionalno pričela četrta Eko konferenca, ki bo prvi dan v celoti posvečena mladim in njihovim okoljskim projektom. Zaključil se bo namreč vseslovenski natečaj, »Planetu Zemlja prijazna šola/vrtec«, ki ga društvo Planet Zemlja organizira že tretje šolsko leto zapored, skupno pa je na njem sodelovalo že preko 30.000 otrok. V okviru natečaja poteka tudi projekt »Zemljo so nam posodili otroci«, za katerega smo k častnemu pokroviteljstvu tudi letos povabili aktualnega predsednika RS Boruta Pahorja, ki je pokroviteljstvo tudi sprejel.

Raziskovalni projekt »Zemljo so nam posodili otroci«, v katerem vsako leto sodelujejo učenci zadnje triade osnovnih šol in dijaki srednjih šol, je svoje korenine pognal leta 2006, ko je takratni predsednik republike dr. Janez Drnovšek sprejel vlogo častnega pokrovitelja. Temu je sledil tudi dr. Danilo Türk, v letošnjem, že osmem, letu pa tradicijo nadaljuje Borut Pahor.

Med častnimi gosti dogodka, ki bodo podelili nagrade in priznanja najboljšim, bodo tudi varuhinja človekovih pravic, Vlasta Nussdorfer, skakalec Jaka Hvala, slovenska igralka Nataša Tič Ralijan, slovenski košarkar Jaka Daneu, slovenska pevka Nina Pušlar, slovenska igralka Iva Babić in drugi.

Dogodek bo spremljal tudi Eko bazar, kjer se bodo predstavljale slovenske nevladne organizacije in druge ustanove s svojimi okoljskimi projekti in izdelki, prostor pa bo zapolnilo tudi nekaj priložnostnih Eko razstav.

Comments are closed.