Pri društvu EKO KROG niso pripravljeni na dialog?

Za danes je bil napovedan sestanek predstavnikov ključnih deležnikov onesnaževanja v Zasavju, katerega naj bi se med drugim udeležili tudi tamkajšnja Krajevna skupnost Ravenska vas in društvo za naravovarstvo in okoljevarstvo EKO KROG. Vendar pa sta omenjeni skupini preko pisma predsednika društva Uroša Macerla sporočili, da se sestanka ne nameravata udeležiti, ob čemer pa naj bi imeli nesprejemljive pogoje, pod katerimi se bodo sestanka udeležili - med drugim tudi to, da tam ne bi bilo predstavnikov podjetja Lafarge Cement d.d. Trbovlje.

Predsednik vlade, Borut Pahor, se je na omenjeno sporočilo prav tako odzval s pismom ter Krajevni skupnosti Ravenska vas in društvu EKO KROG povedal, da se potemtakem sestanek prestavlja do takrat, ko bodo vsi pripravljeni sodelovati. Kot je premier zapisal, da naj nikogar ne skrbi za možnost predstavitve svojih argumentov, saj si nameravajo za sestanek vzeti dovolj časa. Opozoril pa je, da vlada drži svojo obljubo za odprt dialog, a hkrati ne namerava izključevati nikogar.

Pri Društvu Planet Zemlja na tem mestu opozarjamo še na Aarhuško konvencijo, ki od vseh deležnikov (regulatorja, civilne družbe in gospodarstva) zahteva tvorni dialog v zvezi z varovanjem okolja, pri čemer torej naj ne bi izključevali posameznih deležnikov iz pogovora o obravnavani tematiki.

Comments are closed.