Na evropski dan parkov se spomnimo lepot narave

lb Na evropski dan parkov se spomnimo lepot naraveJutrišnji evropski dan parkov bodo danes v krajinskem parku Ljubljansko barje obeležili z osrednjim slovenskim srečanjem predstavnikov zavarovanih območij, državnih organov, parkovnih lokalnih skupnosti in medijev.

Naše največje mokrišče, ki obsega okoli 150 kvadratnih kilometrov in se širi kar v sedem okoliških občin, leži na območju med Ljubljano, Vrhniko, Krimom in Škofljico. Sestavljeno je iz neskončnega števila njiv, nizkih osamelcev in travnikov, v katerih živi precejšnje število ogroženih ptic in ostalih živali, potrebnih zaščite. Okoli barja je zraslo mesto, zato se človek v svojem hitenju k vsakdanjim opravilom nikoli ne ustavi in pogleda lepot narave, ki se mu odpirajo prav na pragu njegovega doma.

Tako bo več pozornosti s svojim obiskom krajinskega parka namenil minister dr. Roko Žarnić. Vsi udeleženci si bodo lahko ogledali kulturni program ter se po parku zapeljali s kolesi. Ob tej priložnosti si bo minister ogledal tudi OŠ Brezovica, ki je primer dobre prakse energetsko varčne gradnje.

Vir: http://www.dzlb.si/ljubljansko-barje.html

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.