“Turizem se bo moral preusmeriti v eko turizem”

lkb Turizem se bo moral preusmeriti v eko turizemPreteklo leto je društvo Planet Zemlja ob svetovnem dnevu turizma prvič pripravilo konferenco o eko turizmu, kjer je nastopila tudi nobelova nagrajenka prof. dr. Lučka Kajfež Bogataj. Brezplačna konferenca, na katero se je treba predhodno prijaviti na e-naslov konferenca@planet-zemlja.org, bo tudi letos potekala ob svetovnem dnevu turizma, 27. 9. 2012, v Ventovarni v Ljubljani.

Priznana klimatologinja je izpostavila problem turizma in njegovega vpliva na okolje. »Vsaka vrsta turizma ima negativen vpliv na okolje, saj vpliva na količino CO2 v zraku, kar bo v naslednjih desetih do dvajsetih letih močno vplivalo na podnebne spremembe, na porabo plina in nafte in še mnogo drugih naravi neprijaznih učinkov.«

Po njenem mnenju bo zato treba v prihodnje najti ustrezne rešitve za ohranitev narave in spremeniti naš odnos do okolja. »Turizem se bo moral preusmeriti v eko turizem, ki skrbi za odgovorno ravnanje z naravo, za njeno ohranitev in za dobro počutje lokalnega prebivalstva,« je dodala Kajfeževa.

Prof. dr. Lučka Kajfež Bogataj bo z nami tudi letos, rdeča nit letošnje konference pa bo trajnostna energija.

Več o brezplačni konferenci si lahko preberete tukaj.

Comments are closed.