Naj vaše delo postane okolju prijazno

pisarna-150x100 Naj vaše delo postane okolju prijaznoZelena miselnost in napotki za bolj ekološko življenje se uspešno vcepljajo v naš vsakdan. A vendar večino dneva preživimo v službi, zato vam tokrat ponujamo nekaj nasvetov, kako ekološko skrb vtrete tudi v vsakdanji delavnik.

1. Več dela z manj energije. Ker računalnik večini predstavlja osnovno orodje, poskrbite, da bo nepogrešljivi stroj deloval kot okolju prijazen pripomoček.

2. Tiskajte le nujno potrebne podatke. In če že morate nekaj natisniti, storite to obojestransko.

3. Prevoz na delo. Če se še vedno vozite v službo z avtomobilom, poskusite vpeljati v svojo vožnjo še kakšnega sodelavca. Nedvomno pa je vožnja z javnim transportom, kolesom ali pa hoja okolju najbolj prijazna. Nikar ne zavrzite možnosti zabavnega kombiniranega načina poti.

4. Delo od doma. V kolikor vam možnosti dopuščajo delo od doma, se jih le oklenite. Video-konference, e-pošta in podobne zmogljivosti vam lahko prihranijo tako marsikatero uro kot evro, vsekakor pa je to tudi ekološko obarvana odločitev.

5. Ozelenite pisarno. Delovna miza naj bo postavljena tako, da dnevno zaužijete kar se da naravne svetlobe, v pisarno pa si tudi prinesite vsaj eno rožo in svojo skodelico.

Vir: TreeHugger
Foto: acorplantdisplays.co

Comments are closed.