Novosti pri ravnanju z odpadki

smeti-11 Novosti pri ravnanju z odpadkiPremična zbiralnica nevarnih odpadkov in sortiranje kosovnih odpadkov sta pomembni novosti na področju ravnanja z odpadki, ki ju je v letošnjem letu uvedlo javno podjetje Snaga.

Premična zbiralnica oziroma zabojnik za ločeno zbiranje nevarnih odpadkov je enota, v kateri se bo zbiralo nevarne odpadke iz gospodinjstev ter manjšo odpadno električno in elektronsko opremo, kot so gospodinjski aparati, telefoni, avdio… Tako bodo v Snagi lahko poleg nevarnih odpadkov zbirali tudi drobno odpadno električno in elektronsko opremo, ki v današnjem času predstavlja vedno večji delež odpadkov v gospodinjstvih.

Kosovni odpadki pa so odpadki, ki jih zaradi velikosti ne oddajamo v posodah za komunalne odpadke (na primer vzmetnice, otroški vozički, pohištvo, preproge…), zavzamejo pa ogromno prostora, zato je njihovo sortiranje več kot nujno. Snaga pričakuje, da bo s pridobitvijo lahko kar 50 odstotkov kosovnih odpadkov namenila reciklaži in s tem zmanjšala njihovo odlaganje.

Več o novostih in lokacijah si lahko preberete na uradni spletni strani MO Ljubljana.

Vir: ljubljana.si
Foto: politicalopinionweekly.com

Tags: , ,

Comments are closed.