Pred dopusti skočite še na Kum

hribi Pred dopusti skočite še na KumV soboto izkoristite še zadnji pohod pred poletnim premorom in se v sklopu akcije Gremo v hribe povzpnite na zasavski Triglav. Pohodnike pričakujejo pri planinskem domu na Kumu od 8. ure dalje.

Kum je osrednji vrh Kumljanskega hribovja. Je značilen vrh z dvema vrhovoma; na enem stoji TV oddajnik, na drugem pa planinski dom, cerkvica Sv. Neže in osamljen zvonik. Ker je najvišji vrh Zasavja in Dolenjske in ker se v lepem vremenu vidi »pol« Slovenije, mu nekateri pravijo zasavski Triglav. Izhodišče pohoda bo v vasi Dobovec, sicer pa na Kum vodijo številne druge poti. Nekaj jih je tudi za tiste kolesarje z malo več kondicije: cesta iz Trbovelj se namreč vzpenja 12 kilometrov, medtem pa se dvignete za skoraj 1000 metrov nadmorske višine. Cesta je do doma na vrhu skoraj v celoti asfaltirana.

Nadaljuje se tudi dobrodelna nota akcije, s katero Pivovarna Laško za vsakega pohodnika, ki se na dan dogodka vpiše v planinsko knjigo, nameni 1 evro za nadaljnje uspešno delovanje lokalnega planinskega društva. Na osmih Zlatorogovih dogodkih se je zbralo nekaj manj kot štiri tisoč podpisov, seveda pa si želimo, da do konca akcije uspemo zbrati več podpisov kot v lanskem letu.

Comments are closed.