Evroposlanka mag. Mojca Kleva najraje potuje z nahrbtnikom

mag-mojca-kleva Evroposlanka mag. Mojca Kleva najraje potuje z nahrbtnikomDruštvo Planet Zemlja bo ob svetovnem dnevu turizma ponovno pripravilo konferenco o eko turizmu, na kateri bo kot ena izmed govornic nastopila evropska poslanka mag. Mojca Kleva.

Kot svetovna popotnica je videla že velik del sveta, najraje pa potuje s svojim nahrbtnikom. »Kupim samo povratno vozovnico in se potepam po najmanj turističnih krajih,ki jih država,ki jo raziskujem, premore. Na tak način sem spoznala čudovite ljudi,ki so z menoj delili svoja znanja,predvsem o zgodovini njihovega naroda, kulturi, običajih in kulinariki. Najraje potujem v srednjo in južno Ameriko,« je povedala mag. Kleva.

Kot trajnostna popotnica je zadnja leta tesno v stiku s filozofijo ekoturizma. »Ta nas uči potovati z javnim prevozom, jesti lokalno hrano in živeti v skladu z naravo. Na svojih potovanjih skušam, predvsem otrokom, predstaviti, od kod prihajam in naš način življenja, ker menim,da se pravo promocijo naše dežele lahko opravi preko lastnih zgodb. Nekajkrat sem imela priložnost učiti lokalne otroke,oni pa so mi vrnili s svojimi zgodbami o živalih in njihovemu načinu življenja,« je zaključila mag. Mojca Kleva.

Po njenem mnenju je najbolj planetu neprijazno potovanje z letalom, medtem ko je vse ostalo popolnoma usklajeno z naravo.

Comments are closed.