Karavana varne kemije v Vodicah

kvk1 Karavana varne kemije v VodicahVčeraj je v prostorih Društva upokojencev Vodice ob podpori Občine Vodice v sklopu predavanj Karavana varne kemije potekalo predavanje Kemikalije v našem življenju.

V prostorih Društva upokojencev Vodice se je zbrala prijetna skupina ljudi, ki so pokazali zanimanje za predavanje o kemikalijah. Prisotnim je o kemikalijah, ki jih dnevno uporabljamo, pa se tega niti ne zavedamo, predavala dipl. živilska tehnologinja Tatjana Kruder.

Kemikalije so namreč skoraj v vsakem izdelku, ki ga uporabljamo - tako niti kozmetika, čistila, oblačila, hrana, pijača in tudi igrača niso varne pred kemikalijami.

Karavana varne kemije je akcija, ki jo je začelo društvo Planet Zemlja v okviru Tedna kemijske varnosti (maj 2010). Namen karavane je osveščati javnost o načinih preprečevanja nepotrebnega izpostavljanja otrok nevarnostim, ki nanje ter tudi na nas pretijo prav na vsakem koraku. To so toksini v hrani, igračah, kozmetiki ter drugod. Karavana želi javnosti predstaviti kemikalije, ki so oziroma niso škodljive za organizem posameznika.

Comments are closed.