Kampanja za trajnostno mobilnost

kolo Kampanja za trajnostno mobilnostEvropska komisija je začela triletno kampanjo za trajnostno mobilnost v mestih, katere glavni cilj je ozaveščati javnost o prednostih kombiniranja različnih oblik prevoza v mestih.

Organizatorji iz 31 držav Evrope lahko predlagajo svoje aktivnosti za spodbujanje trajnostne urbane mobilnosti na spletni strani kampanje: http://www.dotherightmix.eu. Za podporo projektom, ki bodo dokazali pomembne učinke mreženja in širok domet v javnosti na lokalni, regionalni in/ali nacionalni ravni ali celo ravni EU, je na voljo sklad v skupni vrednosti 500.000 evrov.

V kampanji lahko sodelujejo posamezniki, podjetja in neprofitne organizacije, kot so šole, nevladne organizacije ali javni organi, ki lahko zaprosijo za finančno pomoč Evropske komisije v višini do 7.000 evrov.

Do sofinanciranja so upravičene aktivnosti, ki bodo organizirane med 15. novembrom 2012 in 30. junijem 2013. Zmagovalni projekti bodo objavljeni v začetku leta 2013. Kampanja za trajnostno mobilnost v mestih se navezuje na evropski teden mobilnosti, ki poteka vsako leto od 16. do 22. septembra.

Vir: PEK

Comments are closed.