Doma narejen osvežilec zraka

pomarance Doma narejen osvežilec zrakaPraktično iz vsake dišeče sestavine v kuhinji lahko z nekaj domišljije naredite privlačen osvežilec zraka. Očarljiv dišeč okras so na primer pomaranče, v katere zapičite nageljnove žbice. Začimbo lahko zapičite v pomarančo v obliki zanimivih okrasnih vzorčkov, kar poveča njen dekorativni učinek.

Dišava je še posebej primerna za vse, ki imate otroke, ki bodo v ustvarjanju tega naravnega in ljubkega dišečega okraska še kako uživali. Izberite pomaranče s čim debelejšo lupino. Pri zabadanju začimb si lahko pomagate z zobotrebci. Za še lepši vonj sadeže povaljajte v mešanici iz muškatnega oreščka in cimeta. Izjemno ličen okras boste dobili, če boste pomarančo križno ovili svileno pentljo in jo obesili.

Tudi listi vrtnic, ki jih zmešate z alkoholom in soljo ter v zaprti posodi hranite nekaj dni v hladnem prostoru, bodo (preliti v dekorativno prozorno steklenico) prava paša za oči in nosove. Osvežilec zraka je lahko tudi šopek svežega cvetja ali lončnica z dišečimi cvetovi. Slabost slednje je, da je vezana na sezono.

Destilirano vodo lahko pomešate z eteričnim oljem po svoji izbiri in jo prelijete v plastenko z razpršilom. Morda vam bo bolje zadišalo, če na štedilniku zavrete vodo in ji dodate cimetove palčke in eterično olje. Če niste za dišave in bi radi le odstranili neprijetne vonjave, lahko po hiši na otrokom nedostopna mesta namestite škatlice s sodo bikarbono, ki bo absorbirala neprijetne vonjave.

Vir: Bodieko.si, Bibaleze.si
Slika: FreeDigitalPhotos.net

Comments are closed.