Razstrupljanje po praznikih

zelenjava Razstrupljanje po praznikihNezdravo prenajedanje. Odvečnim kilogramom se izognite s hitro, a učinkovito razstrupljevalno dieto.
Praznični december z obilico nezdrave hrane in pretiravanjem z alkoholom na telesu pusti posledice, ki se jih pogosto zavemo šele januarja. Strokovnjaki zato svetujejo kratko, a nadvse učinkovito razstrupljevalno dieto.

Pester december s svojo nezdravo hrano, ki je večinoma presladka, preslana in premastna, s preveč alkohola in premalo spanja, na našem telesu pusti sledi. Odvečni kilogrami, slabo počutje in splošno nezadovoljstvo so prvi znaki, da smo si decembra privoščili preveč pregreh. Prav ti znaki so prvi pokazatelj, da je naš pH porušen, v našem telesu prevladujejo kisline, ki pa so odlično okolje za razmnoževanje toksičnih bakterij, ki so povzročiteljice številnih bolezni in odvečnih kilogramov.

Za prve dni po praznikih si tako privoščimo kratko prečiščevalno kuro, ki bo naše telo razstrupila in mu povrnila naravno ravnovesje. Za lažje in hitrejše razstrupljanje svetujemo, da se držimo nekaj kratkih in preprostih nasvetov. Pa čim prej pripravitmo spodnji napitek. Zjutraj na tešče spijmo odličen bazični napitek. Tako bomo namreč poskrbeli za pozitivno delovanje organizma ves dan.

Za bazični napitek potrebujemo:
skodelico brokolija, 2 korenčka, nekaj kapljic limoninega soka, pest peteršilja, lupinico biolimone, nekaj pese, košček svežega ingverja, 5 listov špinače, pest lanenih semen, približno 1 dcl vode. Vse sestavine zmešamo v mešalniku, prelijemo v kozarec in tako sveže začnemo nov dan.

Vir: http://www.holistic.si
Slika je simbolična: FreeDigitalPhotos.net

Tags: ,

Comments are closed.