Pretirano umivanje nam lahko škodi

tusiranje-150x100 Pretirano umivanje nam lahko škodiS pretiranim tuširanjem sprožamo telesu neprijetno reakcijo, saj vroča voda vpliva na delovanje maščob. »Uporaba vroče vode v kombinaciji s cenejšim milom privede do uničenja zaščitnega plašča, kar povzroča vedno večjo dovzetnost za vse kemikalije, ki prihajajo v naše telo,« nam je povedala Tatjana Kruder, univerzitetno diplomirana živilska tehnologinja.

Kot napotek naj vam razkrijemo še skrivnost naših babic, ki smo jo v današnjem času, ko imamo vsega dovolj na razpolago, potisnili nekam globoko v zavest, a je kljub temu modrost uporabna. Z eno samo kapljico mila, ki jo stisnemo na gobico za umivanje telesa, lahko učinkovito očistimo celotno telo, ob nujno potrebnem večkratnem tuširanju pa je nedvomno priporočljiva zgolj uporaba vode.

Kruderjeva je ob tem še dodala: »Ko sem bila otrok, smo se kopali in tuširali enkrat tedensko, pa zaradi tega nismo bili nič bolj bolni. Včasih ljudje niso tako močno skrbeli za higieno, s čimer so se seveda širile infekcijske bolezni, danes pa smo si nakopali drugačne bolezni. Ker enostavno živimo v preveč sterilnem okolju.«

Foto: hansgrohe-usa.com

Tags: , , , , , , , ,

One Response to “Pretirano umivanje nam lahko škodi”

  1. Saša Says:

    Za to, da je pa tako, smo si pa sami krivi!

    Včasih smo se kopali samo ob sobotah, pa smo bili tudi bolj zdravi kot sedaj. Je pa tudi res, da včasih nismo imeli veliko stika z zunanjim svetom, nismo dnevno hodili na sestanke… Sedaj pa človeka kar čudno pogledamo, če ni urejen. Mogoče so tudi mediji malo krivi za našo samopodobo.